Review Afslank Receptenbijbel

Voor zowat elke leeftijdscategorie en eettype bestaan er een aantal diëten, het ene al wat doeltreffender en gezonder dan het andere. Het juiste dieet vinden dat het beste bij je past, is dan ook erg belangrijk. Wat is een goed en wat een slecht dieet, en hoe herken je dat?
Met de Afslank Receptenbijbel van Richard De Ridder gaat dat al gemakkelijker. Maar wat kan nu deze Afslank Receptenbijbel voor jouw gezondheid en je lichaamsgewicht betekenen?

Vraag bij dit alles is of een dieet wel de beste manier is om meer vet te verbranden, en af te vallen? Feit is dat je de meeste diëten slechts erg tijdelijk kunt volhouden. We denken dan in de eerste plaats aan de vele crash diëten. Die beloven je spectaculaire resultaten in een erg korte tijd. Maar eens terug in je oude, lees ongezonde eetgewoonten hervallen, vliegen de kilo’s er vlugger weer aan dan je ze kwijt speelde. Zo weeg je al vlug meer dan bij de start van je crash dieet.

Een crash dieet is dus zeker geen manier om definitief van je overgewicht verlost te geraken, integendeel. Zo’n dieet is ongezond en in extreme gevallen zelfs levensbedreigend.

Review Afslank ReceptenbijbelGezond eetpatroon

Alleen met een combinatie van gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging ben je in staat om je overgewicht definitief weg te werken.
In zo’n gezond eetpatroon is het niet belangrijk hoeveel je eet, maar wat je eet.
Daarbij staat gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding centraal. Verse groenten en fruit, maar ook noten, zaden en pitten hebben daarbij absolute voorrang.

Geen honger lijden of calorieën tellen

Ook Richard De Ridder, auteur van de Afslank Receptenbijbel, kiest voor een gezond eetpatroon om overgewicht te bestrijden. Afvallen moet voor hem leuk blijven. Je moet kunnen blijven genieten van wat je graag eet.
Gezond afvallen is lang niet hetzelfde als constant honger lijden en calorieën tellen.

Review Afslank Receptenbijbel boekMeer spieren en minder vet

Door minder te eten; en je aantal calorieën zoveel mogelijk te beperken, zal je ongetwijfeld meer vet verbranden en kilo’s verliezen. Zo bouw je echter ook je spiermassa af, en dat is niet de bedoeling. Spieren spelen immers een belangrijke rol bij je vetverbranding.
Spieren verbruiken immers energie, zelfs in rust. Hoe meer spiermassa, hoe meer vet je verbrandt.

Meer spieren en minder vet zijn onmisbaar om definitief van je overgewicht verlost te geraken. Dat staat dan ook centraal in de Afslank receptenbijbel van Richard De Ridder.

Kies voor een gezond fruit ontbijt

Logisch dus dat in zijn populaire receptenbijbel vers fruit centraal staat. De Ridder hecht veel belang aan een gezond ontbijt. Ook volgens hem één van de belangrijkste maaltijden van de dag. In zijn Afslank Receptenbijbel kiest hij uitsluitend voor vers fruit als ontbijt.
Door ’s morgens alleen fruit te eten, wordt je lichaam grondig gereinigd van alle mogelijke toxische afvalstoffen. Deze zijn het resultaat van onze ongezonde voeding; van de vele processen die constant in ons lichaam plaatsvinden, en van de milieuverontreiniging die steeds ergere wordt.

Richard De Ridder raad in zijn bijbel aan vooral veel rood fruit te eten zoals aardbeien, bessen, frambozen en bramen.

Fruit als ontbijt eet je zoveel je wilt. Na je ontbijt, wacht je met eten tot ’s avonds. Tot zolang drink je uitsluitend water. Liefst zoveel mogelijk, en minstens anderhalve liter.
Ook koffie toegelaten, maximaal drie koppen per dag.

Review de Afslank ReceptenbijbelGezond en gevarieerd eten

Alleen gezond, evenwichtig en gevarieerd eten doet je volgens De Ridder afvallen zonder het zo gevreesde jojo effect.

Naast fruit staan volgende voedingsmiddelen centraal in zijn Afslank Receptenbijbel:

  • Havermout: in combinatie met water of sojamelk
  • Pure chocolade: een van de weinige uitspattingen die je mag veroorloven is het eten van pure chocolade, met minimaal 85% chocolade. Je mag dit dagelijks eten, maar nooit méér dan twintig gram
  • Brood: in de Afslank Receptenbijbel is volkorenbrood in beperkte mate toeegstaan

Grote vrijheid

Met de Afslank Receptenbijbel geniet je maximale vrijheid bij het samenstellen van je dagelijkse menu. In dit originele receptenboek werden immers de meest uiteenlopende, maar steeds altijd even gezonde, recepten opgenomen. Niet alleen de uitsluitend natuurlijke ingrediënten en hun invloed op onze gezondheid worden er uitgebreid omschreven. Ook de bereiding ervan wordt duidelijk aangegeven. Bij de recepten heb je maximale keuze van de producten.
In deze Afslank Receptenbijbel vind je zowel heel wat vlees- en visgerechten, maar even goed salades, sauzen, dressings, gezonde tussendoortjes, en zelfs vegetarische recepten.

Vet verbranden

De Afslank Receptenbijbel van Richard De Ridder is een aanrader voor iedereen die op een verantwoorde en dus gezonde manier van zijn overgewicht verlost wilt geraken.

Met zijn aanbevelingen moet je zeker geen honger lijden, constant calorieën tellen of te trainen zoals een topsporter.

Alle gebruikte ingrediënten uit de receptenbijbel verlengen je verzadigingsgevoel. Daardoor blijft je honger langer uit, zodat je automatisch minder eet, meer vet verbrandt en afvalt.

Een ander belangrijk voordeel van deze Afslank Receptenbijbel is ongetwijfeld ook dat je géén ervaren kok moet zijn om de recepten klaar te maken. Alles wordt haarfijn en stap voor stap uitgelegd.

Volgens auteur Richard De Ridder kun je met zijn raadgevingen en recepten op een aangename manier tot gemiddeld 2,5 kilo afvallen per week.

Het gaat hier niet om het zoveelste crash dieet, maar om een gezond eetpatroon. Dat kun je na een korte aanpassingsperiode van een tweetal weken, levenslang volhouden. En dat maakt precies het succes uit van deze populaire Afslank Receptenbijbel van De Ridder.