Review Back to Basic Afslankplan

Het Back to Basic plan: het verhaal van Amber

Mijn naam is Amber. Ik ben een 39-jarige vrouw die al praktisch haar hele leven dik is geweest. Al op achtjarige leeftijd was ik slecht in gym en stond ik bekend als het dikkerdje van de klas. Ik werd dan ook vaak gepest met mijn gewicht. Anderhalf jaar geleden had ik een BMI van boven de 33. Ik had net een langdurige relatie achter de rug en bleef alleen achter met twee kinderen. Het was een dieptepunt waarbij ik troost zocht in, je raadt het al: eten.

Review Back to Basic AfslankplanEten als troost

Intussen begon ik me steeds ellendiger te voelen. Chocolade, koekjes en chips gaven mij helemaal geen beter gevoel. Integendeel, mijn lichaam dijde uit. Toen ik afkeurende blikken zag op het strand, was voor mij de maat vol. Er moest iets radicaal veranderen, en het eerste waar ik aan dacht was aan mijn gewicht. Mijn buurvrouw was meer dan vijftig kilo afgevallen met het Back to Basic afslankplan. Dat wilde ik ook! Toen ik in de zoekmachine zocht naar het Back to Basic afslankplan, las ik het verhaal van Carla van Schalk. Haar verhaal leek verdacht veel op mijn eigen verhaal. Maar zij was met haar eigen Back to Basic afslankplan maar liefst 32 kilo afgevallen en bleef sindsdien op gewicht. Ik besloot dat ik niets te verliezen had, dus waarom zou ik het niet eens proberen?

Anoniem afslanken

Vanachter mijn computer bestelde ik het e-book van het Back to Basic afslankplan. Het was beslist niet duur, het beloofde snel resultaat en anders een niet-goed-geld-terug garantie. Dit trok mij over de schreef. Bovendien vond ik het prettig dat het anoniem was, en dat ik in alle stilte vanuit mijn eigen omgeving met afslanken bezig kon zijn. Ik nam me dan ook voor om het aan niemand te vertellen. Wel stelde ik mezelf een doel: ik wilde naar een BMI van 20. Dat betekende dat ik ongeveer 42 kilo moest afvallen. Ik hield het geheim omdat ik beducht was op ontmoedigende reacties als: “Dat red je nooit!” Per slot van rekening was ik mijn hele leven lang al dik. De meeste mensen kenden mij niet anders. Het e-book stimuleerde mij om mijn doel in kleine stukjes te hakken. Twee kilo per week bleek een mooi en haalbaar doel.

Back to Basic AfslankplanBijna dertig kilo lichter

Het Back to Basic afslankplan ziet er aantrekkelijk uit met vele frisse en aantrekkelijke recepten. Dat motiveerde mij des te meer om gezond en lekker te gaan koken. Niet alleen ik, maar ook mijn kinderen zijn te spreken over het Back to Basic afslankplan. Zij eten gewoon met de pot mee. In feite hoef ik voor hen alleen wat extra aardappelen, rijst of pasta te koken.
Maar het belangrijkste is dat ik al vanaf het prilste begin gewicht begon te verliezen. En dat niet alleen: ik begon mij ook steeds beter in mijn vel te voelen. Ik stond niet langer op met een brak gevoel en sleepte mij door de dagen heen, maar ik kreeg weer bakken energie. Binnen een half jaar had ik mijn doel behaald. Toen koos ik ervoor om mijzelf even vrijaf te geven, maar dat bleek achteraf een verkeerde beslissing. Ik gaf me weer over aan een overvloed van koolhydraten en kwam binnen korte tijd tien kilo aan. Ook het energieke gevoel verdween. Dit stimuleerde mij des te meer om de draad van het Back to Basic afslankplan weer op te pakken. De eerste week verloor ik direct alweer twee kilo! Sindsdien heb ik er een levensstijl van gemaakt om te leven volgens het Back to Basic afslankplan. Inmiddels houd ik het zeker al een jaar vol, en daar ben ik trots op!

De voordelen van het Back to Basic plan

De grote voordelen van het Back to Basic plan? Doordat je ruimschoots voldoende mag eten is elk hongergevoel verleden tijd. Het geheim van het Back to Basic plan is het reduceren van het aantal koolhydraten. Geraffineerde suiker, aardappelen, brood en witte pasta zijn namelijk dikmakers die je bloedsuikerspiegel omhoog jagen. Dankzij het e-book van Carla van Schalk heb ik geleerd hoe je kunt genieten van smakelijke en voedzame koolhydraatarme maaltijden. Dit maakt het Back to Basic plan anders dan andere diëten. Ik heb heel wat afslankmethoden uitgeprobeerd, maar meestal resulteerde dit in hoofdpijn, honger en een jojo-effect. Ik ben er dan ook van overtuigd dat tijdelijke diëten niet werken. Afslanken is vooral een kwestie van gedragsverandering. Je moet in feite opnieuw leren eten, en dan op een goede manier. Het Back to Basic plan heeft mij daarbij geholpen. Reken maar dat ik mijn maatje 38 nooit meer loslaat!

Review Back to Basic AfslankHet effect op mijn leven

Afgelopen zomer kocht ik voor het eerst een bikini. Dat was een cruciaal moment, want ik had het nooit eerder aangedurfd. Ik schaamde me voor mijn lichaam, en meed bij voorkeur het strand. Maar nu voel ik mij als herboren; ik kan de wereld weer aan. Dat straal ik blijkbaar ook uit, want het heeft veel effect op mijn omgeving. Ik krijg nog altijd volop complimenten over mijn nieuwe figuur. En dat niet alleen: ik heb sinds enkele maanden zowel een nieuwe relatie als een nieuwe baan. Aantrekkelijk zijn en je goed voelen heeft een overweldigend effect op je leven. Ik kan wel zeggen dat dit dieet alles heeft veranderd. Aan iedereen die het maar horen wil, raad ik het Back to Basic afslankplan dan ook van harte aan!