Review Eiwitrijke Recepten Kookpakket

Digitale eiwitrijke receptenboeken voor maximale spiervorming

Onlangs had ik in de sportschool waar ik wekelijks twee keer train een gesprek met een andere sporter over de toepassing en noodzaak van eiwitten in de voeding. Dzez zijn erg belangrijk, zeker als je fanatiek traint en je lichaam wel wat ondersteuning kan gebruiken om de spieraangroei te maximaliseren. Het is een onderwerp wat vaak wordt vergeten waardoor er wel hard wordt getraind maar de resultaten achter blijven bij de verwachtingen. Het was hier dat ik voor de eerste keer de naam eiwitinvasie.nl hoorde en vooral over hun digitale receptenboeken waarin de eiwitten centraal staan. Ik was geïnteresseerd en ben me thuis verder gaan verdiepen in deze boeken.

Review Eiwitrijke Recepten KookpakketHet eiwitrecepten kookpakket

Het eiwitrecepten kookpakket blijkt te bestaan uit vier digitale boeken die de eiwit inname centraal stellen. Het gaat om ontbijtrecepten, lunchrecepten, dinerrecepten en snackrecepten waardoor de gehele dag wordt gedekt en je op ieder moment een gevarieerde maaltijd kan samenstellen. Maar omdat het hier gaat om een aanbieding en een totaalpakket krijg je er van eiwitinvasie.nl ook nog een digitaal Smoothies Receptenboek bij plus een digitale maandplanner om de juiste hoeveelheid eiwitten en bijpassende maaltijden vooraf te kunnen plannen. Met recht dus een compleet totaalpakket.

De rol van eiwit voor de spieropbouw

Eiwit is een echte bouwsteen voor ons lichaam. Het bestaat uit kleine deeltjes die aminozuren worden genoemd en juist deze aminozuren zijn noodzakelijk voor het aanmaken van nieuw spierweefsel. Als je hard gaat trainen zullen er in je spieren kleine scheurtjes ontstaan, een heel natuurlijk proces, en deze scheurtjes moeten worden opgevuld met nieuw spierweefsel. Hier komen de aminozuren in beeld. Als sporter zal je zelf het eiwit moeten innemen om dit proces te stimuleren omdat jou lichaam dit niet zelf kan aanmaken. Het is dus belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen en hierbij kan het eiwitrijke receptenboek jou erg goed helpen. De auteur van de boeken houd 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag aan als de juiste hoeveelheid voor een optimale ondersteuning.

Eiwitrijke Recepten KookpakketDe inhoud van de boeken

De boeken zijn mooi verdeeld over de drie soorten maaltijden en een tussendoortje die de meeste mensen per dag nuttigen. En voor die momenten dat je minder tijd hebt om te koken of een keer wat anders wil eten zijn de recepten voor smoothies een fijne variant. Er zijn ruim voldoende recepten voor handen om gevarieerd te kunnen blijven eten. Omdat de recepten zijn voorzien van een foto en de beschrijving heel smakelijk klinkt weet ik vooraf al wat ik kan verwachtten. Wat ik ook heel belangrijk vind is dat ik de ingrediënten gemakkelijk kan verkrijgen, ik hoef dus niet allerlei obscure kleine winkels in voordat ik kan gaan beginnen met koken. Ik hou van koken en de recepten zijn heel goed te bereiden, en in mijn ogen ook voor diegene die minder kookervaring hebben. Ook dat is zeer belangrijk om het vol te houden. Het koken en het resultaat moet plezierig zijn, dat is de manier om het de methodiek eigen te maken.

Review Eiwitrijke ReceptenEen vriendelijke prijs

Het gehele pakket aan digitale boeken wordt je aangeboden voor de prijs van €19 hetgeen ik een zeer schappelijke prijs vind. Volgens de website van het eiwitrijke recepten kookpakket is dit een tijdelijke aanbieding. Zoals ik schrijf is het pakket digitaal dus kan je het na betaling zelf downloaden waarna je het eenvoudig als e-book kan opslaan en openen. Ik vind dit persoonlijk een groot voordeel boven de papieren kookboeken omdat bijna iedereen wel een tablet in huis heeft waardoor je het boek altijd gemakkelijk en handig kan meenemen en openen. Het is tevens zeer praktisch om de recepten in de buurt te hebben als je de maaltijd gaat bereiden.

Conclusie

Het eiwitrijke receptenboek wat eigenlijk een bundel digitale boeken zijn richt zich met name op de krachtsporters die gericht zijn het aanmaken van nieuw en meer spiermassa. maar het boek is in mijn ogen ook geschikt voor de serieuze liefhebber die zoals in mijn geval twee keer per week traint maar dan graag wel resultaat wil hebben. En dat is volgend het boek mogelijk door voldoende eiwitten binnen te krijgen. Dit is ook een algemeen geaccepteerde mening binnen de sportfysiologie waardoor ik durf te beweren dat het boek nuttig is voor deze doelgroep en niet zomaar weer een onbewezen gezondheidsclaim is. Omdat het eiwitrijke receptenboek jou ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes afzonderlijk behandeld heb je voor iedere soort maaltijd het juiste boek voor handen. De digitale planner zorgt ervoor dat je in een maand voldoende eiwitten binnen zal krijgen. De receptuur is ruim voldoende om te variëren, het nodigt uit tot het bereiden en eten van deze maaltijden en de begeleidende foto’s zorgen ervoor dat je vooraf al trek krijgt in je maaltijd. Persoonlijk vind ik de digitale uitvoering die je eenvoudig kan downloaden handig en praktisch voor mijn dagelijks gebruik. Een ideaal boek iedereen die het beste uit zijn krachttraining wil halen.