Review Gezonde Groene Smoothie Recepten

Gezonder leven met ”gezonde groene smoothie recepten”

Onlangs werd bekend dat Nederlanders minder last van obesitas hebben dan burgers in de ons omringende landen. Meteen werd opgelucht adem gehaald. Maar is dat wel terecht? Want er staat “minder last” en zeker niet “geen last”. Ook Nederlanders hebben te kampen met overgewicht, met hoge bloeddruk, met verminderde energie en sneller vermoeid raken. Dat alles kan leiden tot meer stress, minder waakzaamheid en oplettendheid en vermindering van concentratie en dus prestaties op het werk. Meer en meer wordt dan duidelijk dat een andere manier van leven, gezonder leven, dit alles tegen kan gaan. We wilden graag een review maken over Gezonde Groene Smoothie Recepten die via deze link te verkrijgen is.

Review Gezonde Groene Smoothie ReceptenMeer groente en fruit

Wie eind vorige eeuw gezegd zou hebben dat 15 jaar later mannen een tomaat eten bij de lunch, zou vermoedelijk weggehoond zijn. Toch is dit een feit. De reden? Omdat steeds duidelijker werd dat tomaten helpen om de prostaat gezond te houden. Dit betekent dat bij goede voorlichting, die een positief effect laat zien, mensen wel degelijk over zullen stappen op verandering van gewoonten. Zo wordt al jaren gewezen op het feit dat we meer groente en fruit moeten eten en meer moeten bewegen. Grappig dat dit wel heeft geleid tot meer fietsende, wandelende en trappenlopende mannen, maar minder tot het eten van meer groente en fruit. Wat is hiervan de oorzaak?

Niet lekker?

Heeft dat te maken met het feit dat fruit eten niet zo mannelijk is? Of gewoon niet lekker? Dan kunnen we heel kort zijn, want dankzij de groene smoothies is dit probleem opgelost. Je hoeft niet langer in iets te bijten wat je minder lekker vindt. Je kunt het gewoon pureren en lekker drinken. Dat heeft twee voordelen. Op de eerste plaats hoef je niets tegen je zin te eten, omdat het “goed voor je zou zijn”. Twee, je neemt meer vitamines, mineralen en vezels op door een glas groene smoothie te drinken.

Gezonder leven

Bij gezonder leven hoort
* minder vlees
* meer beweging
* minder alcohol
* meer groente en fruit
* minder snoepen
* toch genieten.
Stel je bent wel bereid om iets te doen aan het overgewicht. Je gaat bijvoorbeeld met de fiets naar het werk of naar het station. Je neemt de trap in plaats van de lift en je eet iets minder tussendoor. Dan merk je al snel dat je meer energie krijgt en dat je je beter gaat voelen, minder snel vermoeid.

Gezonde Groene Smoothie ReceptenGroene smoothies

Voegt hier eens dagelijks een groene smoothie aan toe. Wat levert dat op? Om dat vast te kunnen stellen, is het belangrijk naar de inhoud van een groene smoothie te kijken. Dit is met name voor ouders met kinderen een belangrijk onderwerp, want kinderen lusten (nog) niet alle groente, hoe gezond ze ook zijn. Maar alle kinderen lusten wel smoothies. Hoe stel je een groene smoothie samen die door iedereen gedronken wordt? Kijk eens in het Receptenboek waarin 70 verschillende mogelijkheden te vinden zijn. Daar kom je al een heel eind mee en je leert hoe creatief je kunt zijn met groenten en fruit.

Smaken verschillen

Het gezegde leert dat smaken verschillen. We denken dan meteen aan de mens. Denk eens aan groenten en fruit, want ook daarvan verschillen de smaken. Heb je al eens wortelsap gedronken of het sap van boerenkool? Jammer want het is verrassend lekker, zeker in combinatie met appel- of perensap. Door groente en fruit te mixen en te pureren ontstaat een groene smoothie. Hierdoor worden alle positieve stoffen in de producten volledig benut en krijg je letterlijk een stoot energie binnen. Je zult na een paar dagen merken hoe jouw energielevel verbetert, hoe je je letterlijk lekkerder in jouw vel gaat voelen en dat je veel minder vermoeid bent.

Allergieën

Steeds meer mensen krijgen last van allergische reacties. Zelfs als je al op leeftijd bent en nog nooit ergens allergisch voor geweest bent of nooit echt last hebt gehad van een wespen- of bijensteek. Dat heeft uiteraard te maken met allerlei gift dat via bestrijdingsmiddelen in ons voedsel en in het voedsel van de dieren terecht komt. Allergische reacties worden meestal met chemische middelen, medicijnen, bestreden, maar misschien zijn er gezondere – en wie weet betere middelen in de natuur te vinden. Zo helpt bijvoorbeeld een korianderthee vaak al tegen pollenallergie. Waarom dan niet een groene smoothie met onder andere verse koriander geprobeerd? Drink dagelijks een dergelijke smoothie tijdens de pollentijd en voel hoe je je lekkerder gaat voelen.

Groene Smoothie ReceptenAfvallen

Een onderwerp waar hele hordes dagelijks mee bezig zijn, is het afvallen. Hoeveel mensen lopen er niet rond die eigenlijk oververmoeid zijn doordat ze slecht, te weinig of ongezond eten? Enkel en alleen om een paar kilo’s kwijt te raken, die vervolgens binnen een paar weken weer terug zijn. Durf deze gewoonte eens los te laten en in plaats van dat jojo-effect daadwerkelijk die paar kilo’s vaarwel te zeggen. Door de dag te beginnen met een lekkere, verse, groene smoothie bereik je namelijk veel meer. Een paar voordelen op een rij

  • je geeft het lichaam vitamines
  • mineralen
  • vezels, waar de darmen veel plezier van hebben
  • extra energie
  • voedzame suikers
  • geen vetten
  • producten waar grondstoffen in zitten die de opbouw van vet tegen gaan

Binnen een paar weken, merk je dat je langzaam gewicht begint te verliezen. Dat je je stukken beter voelt en dat je meer energie hebt. Mits, en dat spreekt voor zich, je naast de groene smoothie, meer beweegt en gezond eet. Wie durft?

Vond je deze ”Review Gezonde Groene Smoothie Recepten” informatief? We zijn nog op zoek naar mensen met ervaringen over dit product, laat een reactie achter voor bezoekers van onze website.