Review het dash dieet plan

Wanneer ik zocht naar een geschikt dieet, schrok ik van het feit dat er zo ontzettend veel diëten zijn waarbij je op een geheel andere manier moet leven en je zo ontzettend streng moet zijn voor jezelf. Wat ik in ieder geval belangrijk vind bij een dieet, is dat het wel een beetje vol te houden moet zijn. Ik wil niet continue moeten lijden en na een paar weken stoppen omdat ik het niet meer kan volhouden. Ik ben lang bezig geweest met zoeken, maar toen ik het dash dieet plan tegenkwam, had ik mijn keuze al snel gemaakt.

Review het dash dieet planWaarom koos ik voor dit dieet?

Ik koos allereerst voor dit dieet omdat al bleek dat vele anderen het makkelijk konden volhouden, en dat was toch wel het meest belangrijke punt. Uiteraard telt ook zeker mee dat het een gezonde manier moet zijn van afvallen. Ik wilde niet gaan voor mezelf uithongeren of mezelf weerhouden van het eten van lekkere dingen. Ik koos ook voor het dash dieet plan omdat het al vele malen positief in het nieuws geweest is. Zo las ik onder andere over hoe is gebleken dat dit dieet het beste dieet genoemd werd en zorgt het er ook nog eens voor dat je een kleinere kans hebt op hartziekten: dat is natuurlijk ook mooi meegenomen!

Mensen met een hoge bloeddruk moeten bovendien ook letten op hun eten. Ik had hier last van, maar inmiddels heb ik geen last meer van mijn hoge bloeddruk dankzij het dash dieet plan. Ik twijfelde of mijn te hoge bloeddruk wel zou veranderen, maar ben nu in ieder geval overtuigd. Op vele pagina’s las ik dat ook bewezen was dat het zou werken, maar je weet het natuurlijk nooit zeker. Het is altijd een kwestie van proberen, en in mijn geval is het nu opgelost!

het dash dieet planGezonder leven

Wie wil er nou niet een gezonde levensstijl hebben? Wanneer je gezond eet, ben je in ieder geval al een heel stuk. Het dash dieet plan bestaat uit gezond leven. Zo wordt er bijvoorbeeld erg gelet op het verminderen van zout. Zout is ontzettend slecht voor ons lichaam en zorgt er ook nog eens voor dat de bloeddruk omhoog gaat. Echter wist ik dat niet, en merkte ik al snel dat mijn bloeddruk omlaag ging omdat ik veel minder zout binnen kreeg. Echter wilde ik gezonder leven en niet alleen minderen met het eten van zout. Je weet in ieder geval dat je goed zit wanneer er fruit en groente aangeraden wordt in een dieet. Dat is natuurlijk erg belangrijk omdat hier vele vitamines en mineralen in zitten die ons lichaam nodig heeft. Het is voor de hand liggend, maar zeker waar. Het is een goede manier om kalium binnen te krijgen. Kalium zorgt er namelijk ook voor dat het effect van zout geremd wordt en zoals je inmiddels weet, zal de bloeddruk dan omlaag gaan.

Al snel merkte ik dat ik me fitter ging voelen dankzij de vitamines die ik nu binnen kreeg. Ik at wel groente en fruit, maar zeker niet voldoende. Wat me verder nog erg bevalt aan het dash dieet plan, is dat er gekeken wordt naar de vetten die we binnen krijgen. De slechte vetten die je vindt in bijvoorbeeld een patatje, kunnen namelijk worden vervangen door vetten die wel goed zijn voor ons lichaam. Zo is pindakaas een goed voorbeeld. Hierin zitten vele goede vetten en hoef je het echt niet te laten staan wanneer je op dieet bent. Ik vind pindakaas heerlijk en ben dan ook heel blij dat het een goede vervanger is voor dingen die ongezonde vetten bevatten.

Anders dan andere diëten

Wat ik ontzettend fijn vond, is dat het dash dieet plan ook niet zo ontzettend streng is. Er is maar weinig echt verboden. Uiteraard is het niet verstandig om te kiezen voor chips en andere ongezonde dingen, maar er zijn genoeg dingen die wel mogen. In tegenstelling tot veel andere diëten, mag je bij het dash dieet plan wel gewoon brood, pasta en rijst eten. Daar was ik al ontzettend blij over, want er blijft gewoon weinig over wanneer je dat niet mag eten! Ik vind het lastig om vervangers te vinden voor brood, en wat blijft er over als avondeten zonder rijst en pasta? Ook niet veel! Gelukkig is het nog steeds mogelijk om af te vallen en gezonder te worden wanneer je pasta, rijst en brood eet.

Geen alcohol?

Inmiddels weten we dat alcohol nou niet bepaald een aanrader is tijdens het afvallen. Het zorgt er bovendien voor dat vocht onttrokken wordt aan ons lichaam waardoor we een tekort krijgen aan vocht. Hierdoor kunnen we last krijgen van hoofdpijn of ons gewoon niet lekker voelen. Het is niet streng verboden om wat te drinken, maar het beperkt houden is wel belangrijk. Wederom een goede reden om te kiezen voor dit dieet. In vele andere diëten mag je helemaal niets drinken qua alcohol. Bij dit dieet mag het tenminste en hoef je jezelf dus wederom niets te verbieden.

Conclusie

Ik kan zeker zeggen dat ik tevreden ben over dit dieet. Ik voel me gezond, fit en ik zit lekker in mijn vel dankzij dit dieet. Daarbij hoef ik niet allerlei dure producten te kopen en hoef ik me niet extreem aan te passen. Mijn leven ziet er zeker anders uit, maar op een goede manier.

Klik hier om naar het Dash Dieet Plan te gaan!