Review ‘Voor Altijd Jong’ (3-DVD Set)

Op de markt verschijnen haast dagelijks producten die zogenaamd zijn bedoeld om je een energierijker bestaan te geven en je te voorzien van een slanker lichaam. Logisch, want wie wil er nu géén fitter leven in combinatie met het kwijtraken van overtollig vet? Desondanks blijken niet al deze methodes evengoed te werken: het zijn bij lange na geen garanties dat deze resultaten ook daadwerkelijk worden behaald. En dat terwijl het bereiken van een vitaal bestaan, verlies van gewicht en het ouder worden zónder je daarbij ook ouder te voelen belangrijke doelstellingen zijn voor veel mannen en vrouwen. Mede daardoor ontwikkelde Jesse van der Velde zijn eigen methode om deze doelen te bereiken. Voor Altijd Jong is een manier om in twaalf stappen je energie terug te winnen, terwijl je geheid een paar kilo’s verlies én je véél gezonder voelt. Daarbij horen óók elementen als minder hoofdpijn en een betere, minder tanige huid.

'Voor Altijd Jong'Groeihormonen

Jesse van der Velde is de auteur van twee bestsellers op dit gebied: het gelijknamige Voor Altijd Jong en Superfoodrecepten. Nu is er de 3 DVD-boxset Voor Altijd Jong, een productie die een beelddimensie toevoegt aan het eerder geschreven boek. Volgens Jesse valt of staat het functioneren van ons lichaam bij de werking van groeihormonen – ook wel ‘anti-aging-functies’ genoemd. Wanneer we géén rekening houden met de productie van deze groeihormonen, wordt het aanmaken ervan gestaakt. Merken we dat? Zeker. Wanneer groeihormonen niet langer of in mindere mate worden aangemaakt leidt dit tot diverse klachten die veel mensen scharen onder de noemer ‘ouder worden’, waaronder een verminderde spiermassa, een grotere opslag van vetten, een grote kans op botbreuken en een verstoorde balans tussen enerzijds vocht en anderzijds zout.

Testosteron en melatonine

Het aanmaken van groeihormonen is daarom belangrijk voor een jong gevoel, maar dit is niet het enige. Volgens Jesse zijn testosteron en melatonine de perfecte voorbeelden van twee andere anti-aging-stoffen die van vitaal belang zijn voor het bereiken van een jonge state-of-mind. Testosteron wordt vaak geassocieerd met mannen, maar ook vrouwen hebben deze stof nodig. Wordt er geen testosteron meer geproduceerd, dan leidt dat tot een lagere vetverbranding, een lager libido en een verhoogde kans op hart- en vaatziekten.

Melatonine is minstens zo belangrijk. Wanneer deze stof in mindere mate wordt aangemaakt is de kans op een verstoorde nachtrust groter. Daarmee is het lichaam veel minder in staat te herstellen, waardoor je continue ontwaakt met een gevoel van lusteloosheid: een zogenaamd ‘oud’ gevoel.

Review 'Voor Altijd Jong'De oplossing

Het is goed om te weten hoe een gevoel van ouderdom wordt veroorzaakt, maar we hebben er weinig aan wanneer er géén oplossing tegen bestaat. Ten slotte zijn veel van de huidige middelen, zoals hierboven vermeldt, niet altijd even toereikend om het tegengaan van ouderdom te bewerkstelligen. Hier moet Voor Altijd Jong dus verandering in brengen.

12 stappen

Voor Altijd Jong tracht dit te doen door middel van twaalf verschillende stappen die volgens Jesse leiden tot de resultaten die we hierboven hebben besproken. We willen je niet alles verklappen, maar onder de stappen valt onder meer het maken van een smoothie die zorgt voor jouw dagelijkse portie groente en fruit, een overzicht van wat je zoal kunt eten mocht je ’s avonds zin hebben in iets lekkers en een overzicht aan voedingsstoffen die zorgen voor het uit balans brengen van de darmflora. Desondanks biedt Voor Altijd Jong niet alleen een oplossingen op het gebied van voeding. In tegendeel – juist de bijkomende tips en tricks vormen de manier waarop Voor Altijd Jong zich van anderen onderscheidt. Zo wordt ook de manier van denken bij deze moderne verjongingskuur betrokken. Er is een centrale rol weggelegd voor stress, omdat stress volgens Jesse van grote invloed is op de gezondheid. Daarnaast stelt hij dat er zekere emoties ten grondslag liggen aan de eetbehoefte. Bekend is dat mensen graag naar ijs of chocolade grijpen in tijden van zorgen, maar nooit eerder wordt het wáárom hiervan uitgelegd. Voor Altijd Jong doet dat wel en geeft ook aan wat je zelf kunt doen om deze gevoelens te onderdrukken.

'Voor Altijd Jong' (3-DVD Set)Wat Voor Altijd Jong niet doet

Met het stappenplan onderscheidt Voor Altijd Jong zich van andere programma’s door aandacht te besteden aan de emotionele gesteldheid in combinatie met voeding. Daarnaast is het plan uniek doordat je relatief weinig moeite hoeft te doen voor veel resultaat. In tegenstelling tot andere plannen hoef je niet je normale voeding aan te passen – je hoeft niet eens op dieet. Zelfs het veelvuldig bezoeken van een sportschool is niet nodig: Voor Altijd Jong is compleet gebaseerd op de waarde van de bestaande voeding in combinatie met de levensstijl die je hanteert.

De DVD

Met de DVD-set Voor Altijd Jong zet je een eerste stap naar een gezonde levensstijl. Het is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een simpele doch effectieve manier om het ouder worden tegen te gaan door middel van een makkelijk schema. Op de DVD’s vind je meerdere adviezen die je, na het zien van de beelden, eenvoudig op jezelf kunt toepassen. Je ontdekt op deze manier hoe je jouw doelstellingen kan bereiken, op welke manier je gemotiveerd blijft en hoe je ook na het programma door kunt blijven gaan met het bestrijden van ouderdom. Daarin onderscheidt Voor Altijd Jong zich van de rest door de eenvoud van het programma, de heldere uitleg en de centrale rol voor stress en de gesteldheid van de geest.